ОДРЖАН МОЛЕБАН ЗА СВЕТИЊЕ И ВЕРНИ НАРОД ЦРНОЈ ГОРИ.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија Архијерејско намесништво румско организовало је МОЛЕБАН ЗА СВЕТИЊЕ И ВЕРНИ НАРОД У ЦРНОЈ ГОРИ у суботу 1.2.2020. у 17:00 ч у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми – у Грчкој цркви.
Молебан је служио протопрезвитер Сретен М. Лазаревић, архијерејски намесник румски са свештенством архијерејског намесништва румског и народом који је дошао из Руме и околних места.
Молебан је служен ради молитвеног зеједништва са Православнима у Црној Гори и очувања светиња којима смо задужени од наших предака да чувамо и предамо у наслеђе будућим покољењима на очување свога бића, усавршавање сваке личности кроз богослужења, као и очување свега што нас чини Православним Србима. Наш народ покрај ћивота Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког и осталих светих угодника Божијих који су утемељили и украсили Црну Гору у непролазном Царству Христовоме, увек су живели чојством, бранећи другог од себе али и јунаштвом, бранећи своје и себе о другога, те је и окупљених на молебану жеља да се сједини са тим вечним начелима која су красила Хришћане кроз векове. Овим сабрањем упућене су молитве Богу, Пресветој Богородици, Светом Петру Цетињском, Светом Василију Острошком и свим светима да нас благодаћу Божијом оснаже у мирном и молитвеном расположењу као и све који другачије мисле и чине.

Беседа Архијерејског намесника и пароха румског Сретена М Лазаревића:

 

IMG_2659 IMG_2658 IMG_2650 IMG_2649 IMG_2633 IMG_2648 IMG_2635 IMG_2647 IMG_2656 IMG_2651 IMG_2645